måndag 10 december 2007

North Stradbroke Island


På grund av ostadigt väder blev resan till NSW inställd. I stället bokade vi in oss på en färja över till North Stradbroke Island, en ö just utanför Brisbanes fastland. 35 km väst om var vi bor tar man en 45 minuters färja över till paradiset.

Vi tog en del avskilda 4wd tracks tvärs över ön, sedan kom vi ut på den östliga stranden som är ca 20 km lång, på vilken det är möjligt att fiska, bada och köra med bilen. Suzuki Sierran var kanon vad gällande framkommlighet, vi fick till och med prova att bärga en ny SUV som hade ankrat ofrivilligt i den sugande torrsanden. Vi var väl utrustade med 'plenty of ' verktyg, bogserlina och spadar, konstigt nog var inte alla det...lite har i alla fall pappa Thomas lärt en.




Trots idoget dragande i den ankrade SUV fick vi inte loss den. Den drogs senare loss bakifrån av en Nissan Patrol, en av de få riktiga 4wd bilarna som tillverkas nu för tiden. Ute på ön var det otroligt vackert, lite folk och ett underhållande landskap för den som campar eller kör offroad. Tänk att en sådan pärla kan ligga inom 1,5 timmars avstånd från var vi bor.




Detta är inte sista gången vi åker ut hit vill jag lova. Nästa gång kanske Ni är med?



3 kommentarer:

Sara & Frans sa...

Ojojoj, vilket ställe. Dit åker vi gärna med. Lite avis blir man allt men nu har vi ju Thailand att se fram emot.

Vi körde fast i snön här ute på gården förra söndagen. Dumpade på lördag natt. Vi skottade och skottade, helt i onödan visdade det sig sedan i och med att det sedan regnade i ca 1 vecka så denna söndag var allt borta. Kvar finns endast en tunn, tunn hinna av is... Både livsfarligt å trist.

Unknown sa...

Hej Hallå!!
Oj oj vad kul att se alla bilder och vad ni har gjort sista tiden. Det känns verkligen längesedan vi hördes nu, men vi ser fram emot att få träffa er på jul och höra mer och era äventyr och ge er varsin stor bamsekram!!
Här är det mkt jobb nu innan jul, vi längtar båda till norrland och snön och ledigheten i 2 veckor. Det skall bli toppen!
Vi syns på ett tag. Stor kram från oss båda
Malin & Linus

Niklas sa...

Hej, hej!
Nu har även vi hittat er blogg och kommer att följa den för att kunna hänga med i snacket när vi träffas nästa gång.

PS. Henke i skäggstubb i en 4WD kan när som helst passera som en infödd surfbum, bra jobbat! D.S.

Hälsn Niklas och Jenny